Stucplafonds in Gyproc

Wie het neusje van de zalm wenst en een zeer glad Gyprocplafond wenst, kies het best voor een stucplafond.

Wat is een stucplafond?

Een stucplafond is een vals plafond dat opgebouwd wordt uit GypPlat gipsplaten en afgewerkt wordt met een fijne gipslaag. Het resultaat is een verbluffend mooi en glad plafond. Door de platen af te werken met fijne stukadoorgips zie je totaal geen oneffenheden meer. Een plafond wordt meestal geplaatst door een ervaren vakman. Nadien kan een stukadoor het stucwerk aanbrengen op de platen.

De Gyplat stucplaten zijn waterwerend en kunnen in een vochtige omgeving zoals een keuken of badkamer toegepast worden. De stucplaten mogen niet in continue vochtige omgeving gebruikt worden.

Gyproc LP Xcellent of Gyproc Classique

De benaming van de stukadoorgips die wordt gebruikt door de stukadoor noemt men Gyproc LP Xcellent of Gyproc Classique, producten van het merk Gyproc. De minimum laagdikte van het gips is 8mm. Belangrijk bij de verwerking van de platen is dat er tussen de platen een minimale opening of voeg zit van 5-8 mm. Dit om een goede hechting aan de platen te kunnen garanderen. Het stucplafond wordt op een aluminium frame geplaatst, vervaardigd in PlaGyp-profielen.

Tip: het grote voordeel van een plafond stuccen is dat gaten en voegen niet op voorhand geplamuurd dienen te worden.

Achteraf kan je de Gyplatplaten afwerken door ze te verven of te behangen. Vooraleer je deze werken uitvoert is het belangrijk dat de GyPlat platen behandelt met een voorstrijkmiddel. Zo zal je minder lijm of verf moeten gebruiken.

Een stucplafond zelf plaatsen en afwerken is echt specialistenwerk. Wij raden aan om het stucwerk over te laten aan een stukadoor met kennis van zaken. Indien je een stucplafond wenst te laten plaatsen, kan je via onze website een vrijblijvende offerte aanvragen.

Prijs stucplafond

De prijs voor het sausklaar laten stucen ligt gemiddeld tussen €18 - €25 per vierkante meter.

Gyproc laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte