Voorzetwand in Gyproc

Ben je aan het renoveren en wil je een oude bestaande muur weer helemaal in het nieuw zetten? Dan is een Gyproc voorzetwand een zeer goede keuze. Voorzie eventueel ook nog wat isolatiemateriaal, altijd interessant deze dagen.

Waarom kan een voorzetwand handig zijn?

Er zijn heel wat redenen om een voorzetwand in Gyproc te plaatsen. Je kan op een snelle manier een lelijke muur weer helemaal mooi maken, of bestaande leidingen wegwerken. Je start met de opbouw van een houten of aluminium frame waarop de gipsplaten bevestigd kunnen worden. Op die manier krijg je een mooie egale muur. Daarnaast is het ook ideaal om thermische en/of geluidsisolatie te voorzien. Je kan de Gyproc platen makkelijk op maat zagen, dus elke niet-vochtige ruimte kan je van een voorzetwand voorzien in standaard gipsplaten. Ook een vochtige ruimte zoals een badkamer kan je op deze manier bezetten. Kies dan wel voor een waterwerende gipsplaat.

Voorzetwand plaatsen: de opbouw

Een vrijstaande voorzetwand plaatsen wil zeggen dat de nieuwe wand de oude muur niet zal raken. Het frame zal aan de vloer en het plafond bevestigd worden. Tussen de profielen klem je eventueel nog isolatie om daarna de gipsplaten tegen de profielen. Het is ook mogelijk om gipsplaten, al voorzien van isolatiemateriaal, rechtstreeks op de bestaande muur te kleven. Dat kan met L-gips. Dan heb je geen frame nodig, maar er is wel voorbereiding van de muur nodig. De oude bezetting moet er af en de ondergrond moet schoon, vlak en droog zijn.

Gyproc voorzetwand met isolatie

Een scheidingswand kan je makkelijk van muurisolatie voorzien maar ook bij een voorzetwand is dit mogelijk. Zowel thermische isolatie als geluidsisolatie kan je tussen de staanders voorzien. Een werkwijze is om het isolatiemateriaal tussen de profielen van het frame te klemmen. Daarna bevestig je de gipsplaten op het frame. Gebruik ook een dampscherm om condensatieproblemen te voorkomen. Er bestaan gipsplaten waar isolatiemateriaal al aan bevestigd is. Op die manier is de plaatsing nog sneller. Deze platen verbeteren ook de geluidsisolatie aanzienlijk in elke ruimte.

Voorzetwand voor vochtige muur

Een valse wand voor vochtige muren plaatsen is mogelijk indien aan een aantal voorwaarden wordt voldaan. Vooraleer je overgaat tot plaatsing van een valse wand voor een vochtige buitenmuur of binnenmuur moet je het vochtprobleem ( oorzaak ) en opstijgend vocht aanpakken en oplossen. Afhankelijk van het vochtprobleem kan je je muren laten onderkappen en een waterdichte folie laten plaatsen of opteren om de vochtige muren te injecteren. Let er op dat vooraleer je de muren behandeld, alle loszitten stukken ( steengeruis, oud pleisterwerk, oude isolatie... ) dien te verwijderen. Als de muren goed behandeld zijn, kan je opteren om er een voorzetwand voor te plaatsen, opgebouwd uit metalen staanders en liggers mét vochtwerende gipsplaten. Voorzien ook voldoende verluchting tussen de buitenmuur én de valse wand.

Prijs Gyproc voorzetwand

De kosten van een Gyproc voorzetwand hangt af van de totale oppervlakte van de wand. Maar ook de moeilijkheidsgraad van de werken en afwerking spelen mee. Wens je ook isolatie te voorzien, dan stijgt de prijs uiteraard. Je mag op een kost rekenen tussen €25 en €35 per m2 voor een voorzetwand zonder isolatie. Plaats je een Gyprocwand met isolatie, dan schommelt de prijs tussen €30 en €40 euro per vierkante meter. Ook dan kan je kiezen tussen verschillende isolatiediktes en soorten isolatie. Wens je de dikste versie dan zal de prijs uiteraard nog stijgen.

Gyproc laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte