Isoleren met Gyproc

Een woning isoleren is een must tegenwoordig. Het is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de energiefactuur. Je zal de maandelijkse kosten snel zien dalen.

Om een woning langs binnen te isoleren met Gyproc heb je 2 mogelijkheden:

  1. Je kan frames plaatsen waartussen de isolatie kan gezet worden: Wandisolatie
  2. Je kan Gyprocplaten kopen waar de isolatie al aan vastzit en deze op een frame plaatsen: Gyproc isolatiepanelen

Muur isoleren en met Gyproc afwerken

Heb je geen spouwmuur dan kan je ervoor kiezen om de muur langs binnen te isoleren. Ook als je de gevel niet wil veranderen ben je het makkelijkst af met een Gyproc voorzetwand. Achter die wand kan je dan de nodige isolatie voorzien, maar ook leidingen en bedrading kan je erachter kwijt. Heb je egale en vlakke muren, dan kan je de isolatieplaten daar rechtstreeks op bevestigen. Maar is de ondergrond niet vlak, plaats dan eerst een houten frame of metalen raamwerk. Daar kan je eerst de isolatie tussen plaatsen en daarna de gipsplaten op bevestigen.

 

Als je voor metaal kiest dan heb je een Metal Stud systeem nodig maar je kan ook opteren voor een houten raamwerk. De gipsplaten kan je achteraf verven of behangen. Voorzie een kleine opening tussen de muur en de gipsplaten, op die manier bekom je de beste resultaten naar thermische isolatie toe, maar ook naar geluidsisolatie. Het nadeel van langs binnen te isoleren is dat je heel wat ruimte kwijt speelt. Dat kan van 3 tot 15 centimeter gaan, afhankelijk van hoe dik je wenst te isoleren.

Dak isoleren en afwerken met Gyproc

Ook een hellend dak kan je isoleren met dakisolatie en afwerken met Gyproc. Je plaatst eerst de isolatie tussen de kepers of spanten van je dak, om dan de platen te bevestigen. Deze methode heet sarkingdak. Langs buiten isoleren gaat uiteraard ook, maar hier zijn grotere werken voor nodig. Je moet de huidige dakpannen verwijderen om dan pas de isolatie te kunnen plaatsen. Langs binnen isoleren zal je dus heel wat tijd besparen, je mag het dak laten zoals het is. De kostprijs zal dan ook een pak lager liggen. Werk je met gipsplaten die al isolatie hebben, dan zal het werk nog sneller gebeuren. Een plat dak kan je ook de isolatie aanbrengen tussen de balken van de constructie. Daarna werk je het plafond af met Gyproc.

Plafond isoleren met Gyproc

Als je de binnenmuren aanpakt, dan kan je evengoed het plafond ook isoleren. Niet alleen interessant voor de verwarming lager te kunnen zetten, maar ook naar geluidsisolatie toe zal je verbetering horen. Een Gyproc plafond kan je eventueel verlagen indien nodig, dan blijft de warmte ook langer in een kamer. Een Gyproc plafond kan je van isolatie voorzien door deze rechtstreeks op een bestaand plafond te bevestigen. Of een nieuw rooster uit metaal aan de muren te bevestigen. Dat doe je het best als het bestaande plafond niet stevig genoeg is om gipsplaten te plaatsen.

Prijs isoleren met Gyproc

Een gemiddelde prijs om langs binnen te isoleren met Gyproc, ligt tussen de €30 en €40 per vierkante meter. De prijs van het isolatiemateriaal speelt uiteraard een rol in de totale kost.

Gyproc laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte