Zolderruimte afwerken met Gyproc

Een zolder afwerken kan ook zonder problemen met gipskartonplaten. De gipsplaten kan je gebruiken om zoldermuren, hellend zolderdak, plafonds en zoldervloeren af te werken. Een zolder afwerken wil ook zeggen dat je extra ruimte creëert in je woning, een meerwaarde dus...

Nieuwe zolderruimte of zolder renoveren met Gyproc: voordelen

Er zijn enkele voordelen aan Gyproc verbonden om een zolderrenovatie door te voeren of om een nieuwe zolderinrichting uit te voeren. In dit overzicht kan je ze allemaal lezen:

  • Afwerking gaat snel: dankzij Gyprocplaten kan je snel een zolder afwerken. Op die manier dalen de arbeidsuren aanzienlijk.

  • Twee in één: er zijn Gyproc platen beschikbaar waar ook al isolatie in verwerkt zit, op die manier doe je twee dingen tegelijk: zolder afwerken én zolderruimte isoleren.

  • Goedkoop : de prijs van Gyproc laten plaatsen is interessant t.o.v. andere soorten plaatmateriaal.

  • Vochtige zolderruimtes: wens je op zolder een niet-permanente vochtige ruimte te maken ( bvb badkamer ), dan bestaan hier speciale vochtwerende gipsplaten voor, je herkent ze aan hun groene kleur.

  • Snelle verwerking: de platen kan je makkelijk op maat zagen en verwerken.

Zolder afwerken met Gyproc

Gyproc kan je op meerdere vlakken gebruiken, denk maar aan isoleren, nieuwe ruimte maken en zelfs geluid dempen.

Zolder isoleren met Gyproc

Als je een zolder wil afwerken dan kan je deze ook meteen isoleren. Zoals je weet gaat er via het dak heel wat warmte verloren. Daarom is isoleren bijna een must. Om een zolder af te werken kan je Gyproc gebruiken. Er bestaan zelfs platen waar al isolatie op voorzien is. Op die manier werk je een pak sneller alles af.

Nieuwe ruimtes creëren

Vaak is een zolder groot genoeg om meerdere ruimtes te maken. Dan kan je scheidingswanden plaatsen. Zo deel je de oppervlakte in kleinere kamers in. Deze wanden kan je makkelijk met Gyproc maken. Er bestaan metalen profielen die hiervoor speciaal gemaakt zijn.

Geluidsisolatie

Je kan ook isoleren tegen geluiden met Gyproc. Deze kan je vinden onder de naam Gyproc Sounblock. De densiteit is hiervan hoger in vergelijking met een standaard plaat. Waardoor geluid dus minder te horen is.

Voorzetwanden

Heb je te maken met een oude muur op zolder? Of een lelijke schouw die je wenst weg te steken voor het blote oog? Plaats dan een voorzetwand in Gyproc tegen de gevel. Of voorzie een bekleding of omkasting rondom de schouwmantel. Is de buitengevel niet voldoende geïsoleerd, voorzie dan thermische isolatie tussen het raamwerk.

Prijs zolder afwerken met Gyproc

Hoeveel kost een afgewerkte zolder met Gyproc? Voor een scheidingswand betaal je tussen de €40 en €45 per vierkante meter. Voor een voorzetwand ben je €25 tot €30 per vierkante meter kwijt. En voor een plafond met Metal Studs mag je op € 35 tot € 40 per vierkante meter rekenen.

Gyproc laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte

Categorieën