Prijs Gyprocwerken

Dat Gyproc een populair plaatmateriaal is, dat hoeven wel je niet meer te vertellen. De platen zijn handig in gebruik, snel geplaatst en je krijgt er een mooi afgewerkte woning mee. Wat is nu de prijs voor een Gyproc scheidingswand, voorzetwand of plafond? Ontdek het allemaal in dit artikel.

Prijs Gyproc per vierkante meter

In geen tijd heb je een scheidingswand of plafond geplaatst met Gyprocplaten. Je hoeft ook geen rekening te houden met droogtijden, wat bij metselwerken wel het geval is. Op die manier blijft de prijs per vierkante meter voor Gyprocwerken aan de lage kant.

  • Je mag denken aan een gemiddelde prijs tussen de €25 en €70 per m².

Prijs Gyproc-scheidingswand

Je kan een scheidingswand optrekken in gipskarton om twee ruimtes van mekaar te scheiden. Met behulp van een metalen of houten skelet kan je de Gyprocplaten bevestigen. Handig is om dan in het skelet isolatiemateriaal te plaatsen. Dat kan thermische isolatie zijn, maar ook geluidswerende isolatie. Op die manier sla je twee vliegen in één klap. Het comfort in de woning stijgt aanzienlijk. Heb je in de wand een raam – of deuropening nodig, dan kan je die ook makkelijk voorzien.

Prijzen Gyproc scheidingswand

  • Tussen €40 en €45 per m² ( 55mm profielen en 50mm isolatie )
  • Tussen €55 en €60 per m² ( 2 gipskartonplaten, dubbele wand )

Prijs Gyproc-voorzetwand

Tijdens renovatiewerken heb je wel eens een Gyproc-voorzetwand nodig. Bijvoorbeeld om een muur mooi af te werken, recht te maken of je zoekt een oplossing om bedrading voor elektriciteit en schakelaars te verbergen. Die kan je mooi achter een voorzetwand stoppen. Er dient eerst een skelet van metaal of hout op de bestaande muur geplaatst te worden. Daarom kunnen de Gyprocplaten bevestigd worden. Je kan de platen ook rechtstreeks op de muur bevestigen met een speciale kleefmortel.

Prijzen Gyproc-voorzetwand

  • Tussen €25 en €30 per m² ( 55mm profielen en 50mm isolatie )
  • Tussen €30 en €35 per m² ( 2 Gyprocplaten, dubbele wand )

Prijs Gyprocplafond

Zowel bij nieuwbouw als renovatie is een vals plafond in Gyproc een interessante keuze. Het kan op elke hoogte geplaatst worden en je kan ook leidingen, verlichting en ventilatie voorzien. Het is ook een goede manier om isolatie te voorzien.

Er zijn twee manieren om een gipskarton plafond te maken: afhangend of vrijdragend.

Afhangend plafond: hier zal de plaatsing van de platen rechtstreeks op de balken of kepers, via een PlaGyp systeem, gebeuren. Hierdoor kan je de Gyprocplaten met speciale beugels en profielen waterpas zetten en op de structuur bevestigen. Zo zijn grote overspanningen mogelijk en kan het plafond ook verlaagd worden.

Vrijdragend plafond: ook wel bekend als metalstud plafond, deze worden toegepast als de bovenliggende structuur niet goed is om als draagstructuur te dienen voor het plafond. Er moeten dan eerst metalen profielen rondom de wanden voorzien worden om de platen op te bevestigen. Dit systeem is meer aangewezen voor ruimtes kleiner dan 5 meter.

Prijs Gyprocplafonds

  • Plaatsen Gyprocplafond (afgehangen): tussen €55 en €70 per m²
  • Plaatsen Gyprocplafond (vrijdragend): tussen €55 en €70 per m²

Gyproc laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte