Gyprocwerken & systemen

Gipskarton is een materiaal dat op vele vlakken kan ingezet worden. Je kent het ook onder de benaming: gipsplaat, gipskartonplaat of gipswand. Ontdek hier voor welke Gyprocwerken gipskarton ingezet kan worden.

Gyproc scheidingswanden

Deze wanden bestaan uit een onderstructuur van metalen profielen of houten balken. Daarop kunnen één of meerdere lagen Gyproc aangebracht worden. Dragende en niet-dragende scheidingsmuren worden meestal opgetrokken als Metal Stud scheidingswand. Het is trouwens veel makkelijker om dit op te bouwen dan een gemetste binnenmuur. Nog een groot voordeel is dat er isolatie kan voorzien worden tussen de staanders en liggers.

Gyproc voorzetwanden

Een voorzetwand in Gyproc wordt voor een bestaande binnenmuur of buitenwand geplaatst die in zeer slechte staat verkeert of die nog niet geïsoleerd is. Er zijn heel wat redenen om een Gyproc voorzetwand te gebruiken, je kan ze bijna overal plaatsen. Heb je een niet-bepleisterd oppervlakte, dan kan je de voorzetwand ook nog voorzien van thermische isolatie, geluid- of brandwerende isolatie.

Gyprocplafonds

Een plafond vernieuwen in een bestaande woning kan je makkelijk realiseren met gipskartonplaten. Door het lichte gewicht kan je de platen makkelijk bevestigen. Plaats een metalen of houten structuur tegen het plafond en plaats daar gewoon de Gyprocplaten tegen. Je kan opteren voor de plaatsing van een verlaagd Gyprocplafond of voor een stucplafond. De gipsplaten afwerken kan makkelijk door ze achteraf te behangen of te verven.

Dakafwerking met Gyproc

Gyprocplaten kunnen ook ingezet worden om een hellend dak langs binnen af te werken. Denk maar aan een zolderruimte of de afwerking van een dakkapel. Indien nodig kan gewerkt worden met thermische, akoestische of brandwerende isolatie. Bekijk goed de afwerkingsmogelijkheden, want die hangen grotendeels af van de opbouw van het hellend dak. Schuine daken worden veel afgewerkt met het PlaGyp-systeem van Gyproc.

Bekledingen en omkastingen

Naast het bekleden van wanden, plafonds en hellende daken, kunnen ook kleine (renovatie)werken met gipskartonplaten uitgevoerd worden. Denk maar aan de bekleding van een bad, ventilatiekanalen, douchewand, schouwmantel... Gyproc is een heel dankbaar product voor het bekleden en omkasten van interieurs van woningen als kantoren.

Gyproc laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte