Soorten Gyproc

Voor elke toepassing bestaat er wel een soort gipsplaat. In onderstaand overzicht kan je de verschillende types gipsplaten terugvinden. 

Belangrijkste systemen

Gyproc A

Dit is de standaard plaat waarmee je scheidingswanden, muurbekleding en plafonds in normale omstandigheden kan plaatsen. Denk dus aan leefruimtes, slaapkamers en zolders.

Gyproc WR

WR staat voor waterwerende plaat, best te gebruiken in vochtige ruimten als een badkamers of douches. Je herkent ze ook aan de groene kleur.

Handyboard

Soms kan een lengte van 2,4 meter onhandig zijn om mee te werken. Daarom bestaan er ook platen van 1.2 meter lang. Deze zijn ook waterwerend, dus ideaal voor in vochtige ruimtes.

Gyproc met Activ Air kwaliteit

Activ Air staat voor een innoverende technologie waarmee de luchtzuiverheid in een woning aanzienlijk verbetert. De formaldehyden worden opgenomen en geneutraliseerd. Ook bij het behangen of schilderen van de platen, blijf je de luchtzuiverende werking behouden. Tot wel 50 jaar lang. Gyproc platen die voorzien zijn van Activ Air kwaliteit zijn te verkrijgen met afmeting 2,6 m x 60 cm x 12,5 mm. Gyproc platen 4XABA zijn standaard voorzien van de Activ Air kwaliteit.

Gyproc SoundBloc

In heel wat bestaande huizen en appartementen is er in de scheidingsmuur vaak geen isolatie voorzien. Dat kan je grotendeels oplossen met bijvoorbeeld geluidswerende gipskartonplaten. Je kan geluidshinder van je buren voorkomen door deze geluidsisolerende platen op je muur te plaatsen, eventueel op een Metal Stud systeem.