Gyproc schilderen

Gyproc is eenvoudig te schilderen en je krijgt er een top resultaat mee. Je moet wel met enkele zaken rekening houden. Welke die precies zijn kan je in dit artikel lezen. Je leert op welke manier je moet verven en welke materialen het best te gebruiken zijn.

Gyproc schilderen: stap voor stap

Wat heb je nodig?

  • Schilderstape
  • Zachte borstel
  • Stofzuiger
  • Ronde verfborstel
  • Kortharige vachtroller
  • Primer
  • Muurverf

Ondergrond voorbereiden

Om de Gyproc te kunnen verven moet je ervoor zorgen dat de platen droog, schoon en glad zijn. Let ook extra op de voegen, want deze moeten egaal zijn met de rest van de platen. De voegen versterken en glad afwerken kan dankzij voegen en plamuren. Neem eventueel nog wat fijn schuurpapier om oneffenheden weg te schuren. Neem dan een stofborstel en veeg al het stof van de platen. Een stofzuiger doet deze klus nog beter. Nu breng je schilderstape aan zodat je niet op de muur, grond of plafond rondom kan verven.

Primer voor Gyprocplaten

Vooraleer de uiteindelijke kleur aan te brengen, moet je eerst een voorbehandeling doen met een primer of grondverf. Deze zorgt ervoor dat niet alle verf in het gips zal trekken. Een primer zorgt er ook voor dat de verf zich beter zal hechten. Er bestaan heel wat soorten primers, sommige zijn in dezelfde kleur als je eind laag, op die manier zie je sneller resultaat. De verf dekt beter op die manier. Maar ook met een standaard primer zal je de klus kunnen klaren. Neem de kortharige vachtroller als je aan de primer begint.

Gyproc verven

Als de primer volledig droog is dan kan je met de eerste laag verf beginnen. De eerste stap hierin is goed mengen! Dit mag je niet onderschatten, de verf moet van boven tot onder goed gemengd zijn. Neem een borstel om de hoeken en randen te verven. Daarna kan je met de muurroller aan de slag voor de open stukken op de platen. Verf horizontaal en daarna verticaal zodat je geen strepen krijgt maar wel een mooi egaal oppervlak. Na de eerste laag moet je een droogtijd respecteren. Hoe lang dat precies is staat op de pot verf vermeld. Daarna kan je beginnen met de tweede laag.

Tip: We raden je aan om de schilderstape te verwijderen als de verf nog nat is. Op die manier voorkom je dat de verf begint af te bladderen. Als je dan de tape zou verwijderen krijg je een oneffen zicht en heb je geen strakke lijnen.

Prijs Gyproc verven

Voor het laten verven van Gyprocplaten dien je rekening te houden met een kost van gemiddeld € 30 - € 55 per vierkante meter.

Gyproc laten plaatsen & schilderen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte