Gyproc behangen

Een gyproc muur behangen, dat kan alleen maar mooi zijn. Toch als je de informatie van dit artikel in acht neemt. Er zijn namelijk enkele belangrijke zaken waar je op moet letten.

Aan de slag met Gyproc behangen

Er zijn heel wat opties om Gyproc af te werken. Je kan schilderen of behangen, jij maakt de keuze uiteindelijk. Maar als de ondergrond wat oneffen is dan is het makkelijker werken met renovliesbehang.

Stappenplan Gyproc behangen

Gyproc of een steenachtige ondergrond behangen komt op hetzelfde neer. Deze stappen kan je nemen voor een perfecte uitvoering:

  1. Zorg dat de gipsplaten goed droog en stofvrij zijn. Eventuele oneffenheden dien je eerst nog weg te schuren met Gyproc schuurgaas.

  2. Breng de primer aan met een roller over het volledige oppervlak. Het voorstrijkmiddel moet je gelijkmatig aanbrengen, maar let er goed op dat de voegen goed droog zijn. Deze moeten wit zijn en hard aanvoelen. Het is aan te raden om twee tot drie dagen te wachten zodat het voegwerk volledig droog is.

  3. Als de primer aangebracht is wacht je zeker nog twee uur om verder te gaan. De wand moet voldoende droog aanvoelen.

  4. Nu kan je de wand behangen. Lees goed de richtlijnen van de fabrikant van het behangpapier en gebruik ook de juiste lijmsoort die bij dat papier hoort.

Prijs

Een handige Harry, die kan er zelf mee aan de slag. Wil je echter dat de werken door een vakman uitgevoerd worden, dan kan je iemand uitnodigen om een offerte te maken. De prijs hangt steeds af van het aantal vierkante meters en de moeilijkheidsgraad van de muren. Reken toch op een prijs tussen de €10 en €14 per vierkante meter.

De primer bij behangen

Oud behangpapier verwijderen van een steenachtige ondergrond kan makkelijk met een stoomapparaat. Maar met het gebruik van Gyprocplaten moet je het contact met vocht zoveel mogelijk zien te vermijden. Als je dan een primer gebruikt dan bescherm je het karton van de gipsplaat en het voegmateriaal tegen vocht. Op die manier kan je behang makkelijker verwijderen als dat nodig zou zijn.

Gyproc Renovliesbehang

Wil je je gipsplaten behangen met renovlies dan moet er geen primer gebruikt worden. Met een speciale lijmsoort en het behang is de hechting anders en is het eigenlijk niet meer te verwijderen later. Er is dan ook geen primer nodig en dat is net de bedoeling van glasvezelbehang: je moet het niet meer verwijderen.

Prijs Gyproc voegen en plamuren

Voor het laten behangen van Gyprocplaten dien je rekening te houden met een kost van gemiddeld € 20 - € 30 per vierkante meter.

Gyproc laten plaatsen & behangen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte