Badkamer afwerken met Gyproc

Een vochtige ruimte als een badkamer kan je perfect afwerken met Gyprocplaten. Het spreekt voor zich dat de standaard platen hier niet geschikt voor zijn, maar wel de platen die bestand zijn tegen vocht en water. Ontdek er alles over in dit artikel.

Wie een badkamer volledig wenst te vernieuwen, mag eigenlijk al spreken over een badkamerrenovatie. Er zijn verschillende mogelijkheden om een badkamer af te werken. Het gebruik van gipskartonplaten is zeer populair omdat het zo een veelzijdig product is. Je kan er wanden, plafonds en vloeren mee afwerken.

Gyprocwanden badkamer

Om voorzetwanden in een badkamer te plaatsen kan je WR Gyprocplaten gebruiken. Deze hebben de typische groene kleur. Je kan een volledige badkamer snel afwerken hiermee. Je dient de platen op een houten of metalen frame te plaatsen. Ook scheidingswanden tussen de badkamerruimte en toilet of douche / inloopdouche werk je het best af met waterbestendige Gyprocplaten.

 

Vals plafond badkamer

Een vals Gyprocplafond in is ook mogelijk, hiervoor gebruik je best 4x ABA platen. Deze zijn speciaal gemaakt voor verlaagde badkamerplafonds. Ook hier maak je gebruik van een houten of aluminium frame, waarop je de platen kan bevestigen. Ook hier gebruik je het best de groene Gyprocplaten.

Afwerking

Ook al zijn de groene Gyprocplaten gemaakt voor ruimtes waar een vochtig klimaat heerst, de platen mogen niet rechtstreeks in contact komen met spatwater. Daarom moet je ze behandelen met een waterdichte afwerking. Betegelen is dus een optie, maar ook verven kan zonder problemen. Kies je om op de groene gipskartonplaten te betegelen dan moet je eerst een waterdicht voorstrijkmiddel aanbrengen. De tegels kunnen dan met een speciale lijm op de wand bevestigd worden. Kies ook voor een voeg die waterdicht is.

Toch liever je badkamer schilderen, dan kan je de groene Gyproc schilderen na het voegen van de platen. Ook hier moet je een waterdicht voorstrijkmiddel gebruiken. Kies voor een verf die speciaal gemaakt is voor vochtige ruimtes.

Als laatste kan je opteren voor een stucplafond. Hierbij wordt een fijne gipslaag ( +/- 8mm ) tegen de Gyprocplaten geplaatst door een stukadoor. Het voordeel van deze afwerking is dat je een zeer egaal en vlak plafond krijgt. Je hoeft niet eerst alle gaten en voegen voor te plamuren, wat je een pak tijd bespaard. Je kan achteraf het stucwerk schilderen met een speciale verf. Een badkamer stuccen is een specialiteit, schakel altijd een vakman in!

Prijs Gyprocwerken badkamer

Er spelen altijd meerdere factoren mee om een prijs te bepalen voor het gebruikte materiaal, zoals de oppervlakte van de badkamer, kies je voor een voorzetwand en/of plafond, de bereikbaarheid van de werken... Maar reken gerust op een gemiddelde kostprijs van €25 - €30 per vierkante meter, dit is voor het plaatsen van een voorzetwand. Voor een plafond mag je rekenen op een gemiddelde prijs van €55 euro €70 euro per vierkante meter. Daarbovenop komt ook nog de kostprijs van de afwerking. Dus wens je de gipskartonplaten te bezetten, te stuccen, te verven of te betegelen, dan zijn het materiaal en eventuele werkuren niet inbegrepen.

Gyprocwerken laten uitvoeren

Handige Harry’s zullen deze klus graag zelf uitvoeren. Maar mensen met twee linkerhanden nemen best een professionele vakman onder de arm. Zij hebben de ervaring en de juiste handeling om deze klus tot een mooi resultaat af te werken. Via een vrijblijvende offerte-aanvraag zie je ook snel hoeveel de werken en het materiaal je in totaal zullen kosten. Nodig meerdere vakmannen uit, zodat je alles goed kan vergelijken en uiteindelijke de beste keuze maken.

Gyproc laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte

Categorieën