Gipskartonplaten hoge brandweerstand

Heb je hoge eisen op vlak van brandwering, dan kies je best specifiek voor Gyproc Classic RF of FireBloc platen.

De standaardplaten van Gyproc bevatten op zich al een hoge brandwerendheid. Ze zijn namelijk gebonden door kristalwater. Mocht er dan brand uitbreken dan verdampt het water eerst en dat zorgt ervoor dat de temperatuur voor enige tijd vrij laag blijft. Er komt dan ook geen rook vrij en dat helpt om te ontsnappen via een vluchtroute.

Toch kan het zijn dat in bepaalde gevallen een verhoogde brandwerendheid van toepassing is. Brandveilige gipsplaten kunnen toegepast worden als bekledingsmateriaal van wanden en plafonds.

Gyproc Classic RF systemen

Deze platen bevatten naast kristalwater ook glasvezels als kern. Hierdoor krijg je een extra verhoging van brandwerendheid.

Gyproc Firebloc systemen

Deze worden gebouwd met Glasroc F-platen. Het is een onbrandbare gipsplaat versterkt door glasvlies en glasvezels. Dat maakt dat ze enorm brandveilig zijn ze over een hoge brandwerendheid beschikken. Glasroc F-platen worden bijvoorbeeld rondom constructie-elementen geplaatst die gevoelig zijn aan hitte, denk maar aan stalen kolommen en liggers.

Brandboek

Op zoek naar alle informatie over platen met hoge brandweerstand? Dan kan je het Gyproc-brandboek opvragen. Hierin kan je alle nodige informatie vinden over brandwerende systemen voor staalbekleding en Gyproc Prolock luiken voor wanden, plafonds en schachtwanden. Als professional of doe-het-zelver die een volledige woning wil voorzien van Gyproc is het interessant om te weten welke brandwerende systemen en producten er bestaan. Je kan wanden, voorzetwanden en plafonds voorzien met deze materialen.

Afmetingen

Soort plaat Kantvorm Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (mm)
Glasroc F GBC 15 1.200 2400
Glasroc F GBC 15 1.200 3000
Glasroc F GBC 20 1.200 2000
Glasroc F GBC 20 1.200 3000
Glasroc F GBC 25 1.200 2000
Glasroc F GBC 30 1.200 2000

Gyproc laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte