Gipskartonplaten met hoge stootvastheid

Gyproc heeft een speciale reeks platen die een hoge stootvastheid hebben, DuraGyp. Door een speciale samenstelling zijn ze geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden zoals een restaurant, school, sport lokaal en dergelijke meer. De gyprocplaten zijn voorzien van extra sterke houtvezel voor een hoge breukweerstand

Je kan de scheidingswanden op verschillende manieren opbouwen en zelfs meerdere lagen voorzien met gyprocplaten zodat je een zeer stevige constructie krijgt.

Gyproc DuraGyp

DuraGyp bestaat uit een kern van gips met daarrond een laag van gerecycled karton. De platen zijn aan hun gele kleur te herkennen. Aangezien de platen een hogere massa hebben is ook de stootvastheid een stuk beter. De kern van de plaat heeft ook glasvezels waardoor er ook een optimaal resultaat is qua brandwerendheid. Je kan de platen aankopen met een afgeschuinde kant (AK).

De platen zijn ook voorzien van Activ Air. Activ Air staat voor een innoverende technologie waarmee de luchtzuiverheid in een woning aanzienlijk verbetert. De formaldehyden worden opgenomen en geneutraliseerd. Ook bij het behangen of schilderen van de platen, blijf je de luchtzuiverende werking behouden. Tot wel 50 jaar lang. Gyproc platen die voorzien zijn van Activ Air kwaliteit zijn te verkrijgen met afmeting 2,6 m x 60 cm x 12,5 mm. Gyproc platen 4XABA zijn standaard voorzien van de Activ Air kwaliteit.

Voordelen en eigenschappen

  • Zeer stootvast;
  • Geluid - en brandwerende eigenschappen;
  • Wateropname is haast onmogelijk;
  • Bevat een KOMO kwaliteitsverklaring;
  • Bevat een Cradle to Cradle certificaat;
  • Gips met laag gerecycled karton rond;
  • Hoge massa zorgt voor stootvastheid;
  • Glasvezelversterkt, goed voor brandwerendheid;

Toepassingen

Je kan DuraGyp gebruiken om een wand te maken die wat extra belasting moet kunnen weerstaan. Dus plaatsen waar heel wat volk voorbijkomt. Denk maar aan een hospitaal, school, bedrijven en dergelijke meer. De DuraGyp platen kunnen in combinatie met een Metal stud systeem geplaatst worden. Daardoor is een voorzetwand snel en makkelijk geplaatst. Combineer ze eventueel met andere Gyproc platen om de nodige eigenschappen in je nieuwe muur te krijgen.

Afmetingen DuraGyp

Soort plaat Kantvorm Dikte (mm) Breedte (mm) Lengte (mm)
DuraGyp Comfort ABA 12.5 1200 2600 - 3000
DuraGyp Comfort ABA 15 1200 2650

Gyproc laten plaatsen?

Vergelijk hier de prijzen via één offerte-aanvraag. Start uw offerte